何食べカヨコさんのコールスロー Coleslaw#4
こんばんは、eyecoです。
Hi, It's eyeco!
ドラマ版「きのう何食べた?」の3話から!
シロさんがカヨコさんに教えてもらっていたキャベツたっぷり「コールスロー」。
I binge watching Japanese TV drama 'Kino nani tabeta? (What did you have for dinner yesterday?)' And I tried to cook dishes from the drama.
Today's dish is: Coleslaw. Shredded cabbege and carrot with sugar, wine vineger, mayonnaise, black pepper and salt. Recipe is below.
カヨコさんのコールスロー
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わたしはこんなかんじでつくりました!
公式レシピ本が手元になく、ドラマ内でシロさんが言っていた分量などを「ひとり飯用」に減量です。
The official recipe book of this TV drama ( 'Kino nani tabeta?') is sold and I was thinking about to get it, but I just tried to cook following the drama itself without official book first. JUST FOR FUN!!!!!!!!
材料 Ingredients
- キャベツ cabbege 1/4程度(about 1/4 cut)
- にんじん carrot 1/4程度(about 1/4 cut)
- ドレッシングビネガー(白ワインビネガー) wine vineger 大さじ1と1/2(17.5g)
- 砂糖 sugar 小さじ1(5g)
- マヨネーズ mayonnaise 適量(as much as you like)
- 黒こしょう black pepper 適量(as much as you like)
- 塩 salt 適量(as much as you like)
作り方 How to cook
- ボウルにビネガーと砂糖を入れて混ぜる
- キャベツとにんじんは千切りにしてボウルに入れて混ぜ、キャベツがぺしゃんこになるまで放置
- マヨネーズ、黒こしょう、塩で味付けする
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- Put vinegar and suger in a bowl and stir them.
- Shredded cabbege and carrot in the bowl and mix them. Leave for while.(Until cabbege becomes soft.)
- Add mayonnaise, black pepper and salt.
・ドラマの中でカヨコさんが言った「ドレッシングビネガー」がわからなかったので、白ワインビネガーを使いました!
Kayoko from the drama mention to use 'dressing vinegar' though, I didn't know what it was. So I used wine vinegar for this dish.
写真の器で2皿分になりました!
ちゃんとした分量が不明だったので、分量はシロさんが作っているものより少ないイメージにしました。翌朝の朝食でも食べて、ちょうどよかった!
I wasn't sure proper amount from the drama, so I adjusted amount watching Siro-san's cooking. It was for 2 dishes.
カット野菜を使うとよりカンタン♪
スーパーなどで売っているカット野菜を使えば、包丁要らずでもっとカンタンに作れるコールスロー! お手軽サラダとしても重宝しそうです^^