ひとり何食べた?

大好きな『きのう何食べた?』オマージュ! ”何食べごはん” を作りながら、ひとりニンマリおなかと気持ちを満たす日々

何食べカヨコさんのコールスロー Coleslaw#4

こんばんは、eyecoです。
Hi, It's eyeco!

 

ドラマ版「きのう何食べた?」の3話から!
シロさんがカヨコさんに教えてもらっていたキャベツたっぷり「コールスロー」。

I binge watching Japanese TV drama 'Kino nani tabeta? (What did you have for dinner yesterday?)' And I tried to cook dishes from the drama.

Today's dish is: Coleslaw. Shredded cabbege and carrot with sugar, wine vineger, mayonnaise, black pepper and salt. Recipe is below.

カヨコさんのコールスロー

https://www.instagram.com/p/B6sqh1dJPll/

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わたしはこんなかんじでつくりました!

公式レシピ本が手元になく、ドラマ内でシロさんが言っていた分量などを「ひとり飯用」に減量です。

The official recipe book of this TV drama ( 'Kino nani tabeta?') is sold and I was thinking about to get it, but I just tried to cook following the drama itself without official book first. JUST FOR FUN!!!!!!!! 

材料 Ingredients

  • キャベツ cabbege 1/4程度(about 1/4 cut)
  • にんじん carrot 1/4程度(about 1/4 cut)
  • ドレッシングビネガー(白ワインビネガー) wine vineger 大さじ1と1/2(17.5g)
  • 砂糖 sugar 小さじ1(5g)
  • マヨネーズ mayonnaise 適量(as much as you like)
  • 黒こしょう black pepper 適量(as much as you like)
  • 塩 salt 適量(as much as you like)

 

作り方 How to cook

  1. ボウルにビネガーと砂糖を入れて混ぜる
  2. キャベツとにんじんは千切りにしてボウルに入れて混ぜ、キャベツがぺしゃんこになるまで放置
  3. マヨネーズ、黒こしょう、塩で味付けする

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  1. Put vinegar and suger in a bowl and stir them.
  2. Shredded cabbege and carrot in the bowl and mix them. Leave for while.(Until cabbege becomes soft.)
  3. Add mayonnaise, black pepper and salt.

 

・ドラマの中でカヨコさんが言った「ドレッシングビネガー」がわからなかったので、白ワインビネガーを使いました!

Kayoko from the drama mention to use 'dressing vinegar' though, I didn't know what it was. So I used wine vinegar for this dish.

 

写真の器で2皿分になりました!

ちゃんとした分量が不明だったので、分量はシロさんが作っているものより少ないイメージにしました。翌朝の朝食でも食べて、ちょうどよかった!

I wasn't sure proper amount from the drama, so I adjusted amount watching Siro-san's cooking. It was for 2 dishes. 

 

カット野菜を使うとよりカンタン♪

スーパーなどで売っているカット野菜を使えば、包丁要らずでもっとカンタンに作れるコールスロー! お手軽サラダとしても重宝しそうです^^